söndag 28 februari 2010

Vit kladdkaka med varma hallon

Vit kladdkaka
250g vit choklad
200g smör
3st ägg
2,5dl strösocker
2dl mjöl
Glasyr
150g vit choklad
0,5dl vispgrädde
Gör så här
1. Tårtan
2. hacka chokladen
3. Smält smöret ta bort det från spisen och rör ner chokladen tills den smälter
4. vispa ägg och socker pröst
5. Rör i chokladen och mjölet
6. Häll smeten i en smord och bröad form helst en med löstag bar botten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min på 175 grader
8. Låt kallna och ställ in i kylen
Glasyr
9. Hacka chokladen
10. koka upp grädden ta bort från spisen och rör ner chokladen tills den smälter
11 Låt glasyren halv stelna i kylen ca 5 min
12 Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen
13 Strö över lite florsocker eller strössel

Inga kommentarer: